SETERESERVASJON OG ANNEN NYTTIG INFO

En Interrail-billett lar deg utforske Europa i ditt eget tempo og gir deg muligheten til å bare hoppe av og på tog i 31 europeiske land som du vil.

Noen togoperatører og land krever imidlertid at du forhåndsreserverer et sete på enkelte strekninger. Dette gjelder spesielt når det er snakk om høyhastighets- og nattog.

 

I HVILKE LAND MÅ MAN RESERVERE SETE PÅ TOGET? 

Følgende land krever alltid at man forhåndsreserverer et sete: Finnland, Sverige, Frankrike, Spania og Italia. Merk at dette gjelder på alle strekninger, og ikke kun for høyhastighets- eller nattog.

I sommermånedene (apr-sep) er det også nødvendig å reservere sete på strekningen mellom Danmark og Hamburg. På strekningen mellom Stockholm og Oslo kreves det setereservasjon året rundt. 

På våre ruteforslag vil det normalt ikke være nødvendig å reservere sete på forhånd (Southwestern Pilgrimage er et unntak da denne ruten foregår i Spania), men for at du skal komme deg til startstedet for reiserutene er det likevel nødvendig å foreta setereservasjoner i starten. Spesielt på internasjonale tog som går via Frankrike og Tyskland, som ofte er fulle om sommeren er det nødvendig. 

Du kan lese mer om regler og tips for setereservasjon i vår Interrail Guide, som du får tilsendt sammen med billetten når du kjøper din Interrail-billett med KILROY. Alternativt kan du lese om regelene for setereservasjon på den offisielle nettsiden Interrail.eu site eller ta en titt på vår FAQ  for mer informasjon. 

NB: Hvis du ønsker å unngå setereservasjoner kan du alltid velge å reise med regionale tog, men vært oppmerksom på at disse togene er langsommere og vil bety lengre reisetid.

 

HVOR MYE KOSTER EN SETERESERVASJON?

Prisen for setereservasjon bestemmes av de forskjellige togoperatørene og varierer dermed mye fra land til land. Seterreservasjoner i Øst-Europa og Balkan er generelt mye billigere (og bedre plass) enn i Vest-Europa og Norden. Reservering av sete koster vanligvis mellom 1-10 EUR, mens høyhastighets grensekryssende tog normalt koster mellom 20-60 EUR. Nattog, hvor plassreservasjoner alltid er obligatoriske, varierer mye i pris, men ligger ofte rundt 50 EUR.

NB: Husk at setereservasjoner er en ekstra kostnad knyttet til din Interrail-opplevelse, så sørg derfor for å inkludere dette i budsjettet ditt.

 

 

HVORDAN OG HVOR KAN JEG RESERVERE ET SETE?

Hvis du har kjøpt en Interrail-billett med KILROY vil du motta et detaljert kart over alle togstrekningene i Europa og en oversikt over hvor det er nødvendig med setereservasjon. Du vil også motta en Interrail Guide som forklarer alt det du trenger å vite før, under og etter reisen din. 

Hvis du ønsker å starte å reservere seter allerede nå kan vi også anbefale den offisielle siden for Interrail hvor du kan reservere sete online

Underveis på reisen din anbefaler vi at du benytter deg av de lokale billettkontorene og den offisielle Interrail Planner App. Her vil du finne all praktisk informasjon om Interrail, setereservasjon og gode tilbud.

Hvis du er helt fersk når det kommer til Interrail og trenger hjelp med å komme i gang er du velkommen til å kontakte oss via skjemaet lenger ned på siden, og vi vil hjelpe deg med å få gjennomført den første setereservasjonen. 

 

HVORDAN FUNGERER DET MED NATTOG? 

Vi anbefaler på det varmeste at du benytter deg av nattog i løpet av reisen din. Det er en unik opplevelse, og samtidig en god måte å få gjort unna et lengre stykke reisevei mens du sover. Og i tillegg vil du spare deg kostnaden med hotell for en natt. 

Merk: På nattog er setereservajon obligatorisk og må bestilles på forhånd.

 

NÅR OG HVOR MANGE RESERVASJONER BØR JEG GJØRE?

Vår anbefaling er at du starter å planlegge reisen din så snart som mulig. Det kan for eksempel være en god ide å liste opp destinasjoner og/eller regioner som du ønsker å besøke slik at du vet hvor du vil og hvordan du skal komme deg dit. I sommermånedene kan setereservasjoner på enkelte strekninger bli utsolgt allerede 2-3 måneder i forveien, så det lønner seg å være tidlig ute. 

 

Som en hovedregel anbefaler vi at du foretar en håndfull setereservasjoner på forhånd. Hvis du er av den typen som ikke liker å planlegge eller har god tid til å bruke på din Interrail, så kan en eller to forhåndsreservasjoner være nok, og du kan bestille resten 'on-the-go'. For planleggeren som ønsker å oppleve mye på kort tid, kan det lønne seg å foreta flere setereservasjoner i forkant av avreise.

Uansett hvilken type du er, husk at sommersesongen ofte er travel og togene fylles fort opp, så det kan være en fordel å reservere seter i god tid. 

 

TRENGER DU HJELP MED DEN FØRSTE SETERESERVASJONEN?

For å sikre at du får best mulig start på reisen din, tilbyr vi å hjelpe deg med de første setereservasjonene*. For at vi skal kunne gjøre dette trenger vi følgende informasjon fra deg via skjemaet under:

  • KILROY ordre nummer (hvis du allerede har et)
  • Rute (start og slutt destinasjon)
  • Antall personer
  • Avreisedato
  • Avreisetidspunkt
  • Billettype (klasse) - 1. eller 2. klasse 
  • Nattog - komfortnivå: sete eller sovevogn (3, 2 eller 1 seng)

*Vennligst merk at vi kun tilbyr denne service til kunder som allerede har kjøpt sin Interrail-billett hos KILROY. Vi hjelper deg gratis med de første setereservasjonene, men hvis du ønsker at vi skal planlegge hele reiseruten og foreta alle setereservasjoner for deg vil det påløpe et servicegebyr. Vi anbefaler derfor at du foretar de neste setereservasjonene dine online via den offisielle Interrail-siden.