EASTERN PROMISES

Interrail til det ukjente Øst-Europa. En reise utenfor allfarvei hvor du får oppleve det genuine, sjarmerende og upolerte Øst-Europa.

En gammel hestekjerre som ruller langsomt forbi på en brosteinsbelagt vei. En munk som forteller deg sin historie ved et tilbaketrukket kloster. En fantastisk fottur gjennom smaragdgrønne skoger og over spisse fjelltopper. En svømmetur i en innsjø, hvor vannet er så krystallklart at du kan speile deg i det. Party med en orientalsk touch på noen av Europas heteste nattklubber. Dette er bare noe av det som venter deg på din reise gjennom Øst-Europa.

Denne interrail-ruten tar deg med til det upolerte Øst-Europa, som på tross av sin kommunistiske historie og falleferdige bygninger vil overraske deg med sin fantastiske natur og dyreliv, deilige mat og varme gjestfrihet! Hopp av toget på de ukjente stedene underveis, ikke kun ved storbyene, og bland naturopplevelser med spennende kultur, moderne storbyliv med det langsomme bygdelivet, og mest av alt: sørg for å møte folk på din vei! Er det en ting som er garantert så er det at jo lengre du beveger deg vekk fra den kjente allfarvei, jo mer gjestfrihet vil du møte. At togene går langsomt, spesielt når dere beveger dere innover i fjellområdene, er ingen hemmelighet, men tro oss når vi sier at tiden det tar er verdt det!

REISERUTEN:

Oslo – København – Hamburg – Budapest – Arad – Timisoara. (Regn med å bruke 5-6 dager på reisen fra Oslo til Timisoara)

Timisoara – Resita  – Sofia – Veliko Tarnovo  – (Dimitrovgrad) – Istanbul

 reiserute kart - interrail øst-europa - kilroy

 Varighet: 4 uker

 Antall land: 6 

 Anbefalt interrail-billett: 15 dager i løpet av 2 måneder

 

OPPLEVELSER UNDERVEIS:

Timisoara and Baile Herculane - Timisoara, Romania

Besøk stedet hvor den rumenske revolusjonen tok sitt første åndedrag. Revolusjonen startet i Timisoara den 16. desember 1989, og spredte seg over landet med en enorm fart og kraft i tiden som fulgte. Folket hadde fått nok av diktator Ceaucescu og hans brutalitet. Den rumenske diktatoren måtte flykte, men ble fanget i Tagoviste. Ceaucescu og hans kone ble deretter dømt til døden for folkemord, og ble henrettet 1. juledag 1989. Timisoara er dessuten en fin inngangsport for en togtur til Resita, hvorfra du kan reise til de gamle romerske badene i Baile Herculane.

timisoara, romania - interrail med KILROY

Fjelliv i Transilvania – Brasov, Romania

Velkommen til hjertet av Romania, og stedet hvor historien om den sagnomsuste Grev Dracul har sitt hjem. Her får du en smakebit at det genuine fjellivet blant de mange sigøynere som bor i disse små men gjestfrie fjellandsbyene. La deg imponere av hvordan de dirigerer sine hestevogner på veier med hull så store at en bil ville ha problemer med å kjøre på de. Lenger inn i fjellet er landskapet enda mer mystisk, vilt og uberørt. Det er akkurat som om man befinner seg i et eventyrlandskap tatt rett fra eventyrboken du hadde da du var liten!

brasov, transilvania, romania - interrail med kilroy

Vegan Yoga retreat i Transilvania - Brasov, Romania

På en veranda, omgitt av bølgende åser og flott natur, finner du det beste stedet for en morgenhilsen til solen. Akasha Wellness retreat (Akasharetreat.com) ligger i nærheten av Brasov i midten av Piatra Crauilui nasjonalpark. På menyen står det deilig vegansk mat, mens dagene går med til å praktisere Yoga. Hvis du er interessert i Yoga, ernæring og meditasjon, og har råd til det, er dette absolutt verdt et opphold.

piatra craiuli nasjonalpark, romania - interrail med kilroy

Livet i Bulgarias dype daler – Veliko Tarnovo, Bulgaria

Store storker som bygger sine reir. Klostre med munker som ivaretar nydelige gamle bygninger med tilhørende frukthager. Rennende krystallklare elver med opprinnelse dypt inne i fjellene. Gamle slitne menn som rusler langsomt mot markene, som deres sønner forlot for lenge siden for å heller finne lykken i storbyen. Dette er det usminkede, men sjarmerende bygdelivet som møter deg i Bulgarias mange dype daler.

Sett deg ned ved den lokale kirken og observer den besnærende kontrasten av unge lokale gutter og jenter som kjører rundt i polerte sorte Mercedes, mens onklene deres rusler forbi med sine hestevogner. Ta turen til en av blomsterdalene for å plukke en flott bukett av ville blomster. Stopp ved en av de gamle, store kollektive gårdene, som i sin tid var kommunismens store stolthet, men som i dag er kun et falleferdig skall av hva det en gang var.

Besøk lokalbefolkningens salgsboder hvor du vil finne en overflod av forskjellige bær og sopp fra skogene i området. Finn en lokal taverna og bestill en «chopska», en lokal tomatsalat med saltede grønnsaker og frist ost. Snakk og bli kjent med lokalbefolkningen – de er virkelig gjestfrie. Men unngå å drikke for mye av det lokale brennevinet som de gladelig og generøst vil servere deg. I det minste hvis du har lagt planer for resten av dagen!

 veliko tarnovo, bulgaria - interrail med kilroy

Istanbul

Napoleon Bonaparte skal ha uttalt at “hvis verden var en enkelt stat, ville Istanbul være hovedstaden”, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Her, på kanten av Bosporostredet, møtes øst og vest, og med sin arv i to store imperier - grekerne og osmannerne - er Istanbul virkelig en sann metropol når det kommer til europeisk historie.

Når du vandrer langs Istanbuls gater får du umiddelbart følelsen av å være i en flerkulturell smeltedigel. Istanbul er en eksplosjon av lyder, farger, lidenskapelige mennesker, god mat, muslimsk tradisjon, osmannisk stolthet og en dose flamboyance. Få med deg attraksjoner som Den store basar, Den blå moskeen, Topkapi-palasset, og Det gylne hornet. Et besøk til et av de mange lokale Hammam kan også anbefales!

istanbul, tyrkia - interrail med kilroy

Istanbul er likevel mye mer enn bare gammel historie, tradisjoner og kultur! Det er også hjem til noen av de beste og mest moderne nattklubbene i Europa! Her kan du feste natten lang sammen med andre ungdommer, hvor vestlig og orientalsk popkultur smelter sammen til en herlig kombinasjon!

Nå som du har ankommet siste stopp på denne interrail-ruten kan du velge om du skal vende snuten hjemover eller om du skal fortsette reisen videre østover. Hva med å hoppe på båten som tar deg over Svartehavet og videre til Georgia?

 

KJØP DIN INTERRAIL-BILLETT HER