HVORFOR DISSE DESTINASJONENE OG REISERUTENE?

Mange har nok en slags idé om at Europa er et sivilisert og (altfor) velstrukturert sted. Men Europa har massevis av uventede sider som fortsatt er ukjent for de aller fleste. Europa har uventet vill natur. Ukjente Klondikes. Og en uforutsett egde og attitude.

Derfor har vi satt sammen noen reiseforslag med destinasjoner som er verdt et stopp, enten du ønsker å utforske på egenhånd eller hvis du vil delta på et guidet eventyr. Våre reiseforslag er lagt opp en måte som gjør sannsynligheten stor for at reisen din vil inneholde det vi i KILROY anser som de viktigste ingrediensene for den perfekte reisen. Bruk rutene som inspirasjon, og skap din egen reise!

Vi vil at du skal møte lokalbefolkningen og henge sammen med de. Vi vil at du skal prøve det lokale kjøkken, og spise der hvor lokalbefolkningen spiser. Vi vil at du skal oppleve hverdagslivet og komme inn under huden på den lokale kulturen. Men, disse tingene skjer ikke av seg selv. Så by på deg selv, vær nysgjerrig. Utforsk de små sidegatene fremfor å holde deg til hovedgaten hele veien. Det er ofte når du tar en uventet vei at de beste øyeblikkene og opplevelsene oppstår.

Når du reiser med tog og benytter deg av annen lokal transport er ditt CO2-avtrykk begrenset, men ditt eventyr vil derimot være alt annet enn begrenset!

Og du forresten!

Vi har med vilje valgt å ikke legge inn stopp på noen av de stedene i Europa som er hardest rammet av over-turisme.

KORT OM OVER-TURISME

Turismeindustrien over hele verden er i vekst, og vokser år for år. Turister har en tendens til å besøke de samme stedene, og dette skaper flaskehalser og over-turisme. Ringvirkningene av dette kan være enorme. Barcelona og Venezia er eksempler på byer som kjemper med å finne en god balanse mellom å være en turistdestinasjon, en attraktiv by å besøke, og ikke minst en attraktiv by å bo i blant de lokale.

Turisme kan også ha en positiv innvirkning på den lokale økonomien og livskvaliteten. Men overalt rundt omkring har lokalbefolkninger begynt å stille spørsmålstegn ved masseturismen og hvordan det påvirker dem.

Når vi reiser har våre opplevelser og de menneskene vi møter ofte en stor innflytelse på hvordan vi synes reisen var når vi tenker tilbake på den. Så hvis lokalbefolkningen du møter ikke setter pris på å kunne dele sitt hjemsted med besøkende, så er det – forenklet sagt –  heller ikke et sted som reisende vil trives med å besøke. Derfor må vi finne en balanse.

Det foreligger en massiv oppgave foran oss når det gjelder over-turisme, og noen byer er allerede godt i gang med tiltak for å håndtere denne utfordringen. Men et reiseselskap som KILROY, og en reisende som deg, kan også være en aktiv del av løsningen.