OVERNATTING I EUROPA – Steder å bo på din Interrail i Europa!

Gjør ditt opphold til en minnerik opplevelse!

Hvorfor ikke gjøre oppholdet ditt på de forskjellige stedene i Europa til en minnerik opplevelse! Du kan ikke alltid finne det helt riktige og spesielle stedet å bo på i alle byene du skal til, men når muligheten byr seg, så ta den! Vi har samlet en liste med inspirerende overnattingssteder som vi mener er verdt å sjekke ut. Noen av plassene er helt unike i form av konsept, mens andre har den perfekte setting for å møte andre reisende. De aller fleste er vandrerhjem med en komfortabel prislapp.

 

Kolarbyn – (Stockholm) Sverige

Et par timer fra Stockholm finner du et av de mest primitive hotellene du kan forestille deg hvor du bor i små hytter. Skal du ha deg en dusj? Da kan du ta en svømmetur i innsjøen, for det finnes ikke dusj på rommene. Middagstid? Du lager alt fra bunnen av ved å bruke enkle primitive kjøkkenverktøy. Mer økologisk kan du nesten ikke få det!

7 Fells Hostel - Äkäslompolo, Finland

Dette er det nordligste vandrerhjemmet i Finland. Her har du gode sjanser til å se de fantastiske nordlysene og en nattehimmel full av stjerner. Vandrerhjemmet er akkurat som du forestiller deg at et typisk finsk hjem er: varmt og koselig med møbler av tre.

Marken Guesthouse - Bergen, Norge

Midt i Bergen finner du dethjemmekoselige vandrerhjemmet Marken Guesthouse. Personalet er svært imøtekommende og alltid klar til å hjelpe deg om du er på utkikk etter et eventyr, og kan gi deg gode tips til hva du skal se i nærområdet.

 

The Circus Hostel - Berlin, Tyskland

Dette stedet vil få deg til å føle at du er på riktig sted til riktig tid med den helt riktige atmosfæren. I tillegg er vandrehjemmet miljøvennlig med 100% grønn energi fra fornybare ressurser. Du vil føle deg velkommen, da det alltid foregår noe på hostellet, som f.eks ølkvelder, live DJ eller quiz.

Lucky Lake Hostel - Amsterdam, Nederland

Dette vandrehjemmet ligger litt utenfor sentrum, men har til gjengjeld en gratis shuttlebuss som tar deg hit. Vandrerhjemmet har en god atmosfære og er et bra utgangspunkt for å utforske området rundt. Rommene er de mest ikoniske rommene du finner, da de alle er campingvogner.

Backstay Hostel Gent - Gent, Belgia

Velkommen til "Newspaper Hostel"! Vandrerhjemmet har en unik utforming da det ligger i lokalene til den gamle "Dagblad Vooruit", og med fokus på design har dette blitt til et fantastisk vandrerhjem. Du vil se mange kule historiske detaljer mens du bor her.

The Bunk Taksim Hostel - Istanbul, Tyrkia

For mindre enn et tiår siden var dette stedet i ruiner, men lokale investorer endret det til et design-vandrerhjem som åpnet i 2014. Området er nå et nytt og hipt sted hvor stadig flere virksomheter åpner dørene.  Kronen på vandrerhjemmet er takterrassen hvor du vil ha fantastisk utsikt over Istanbul.

Mosaic House - Praha, Tsjekkia

Dette er ikke bare et hyggelig og imponerende vandrerhjem, men det er også et svært miljøvennlig vandrerhjem. De produserer 0% utslipp da de har solpanel, varmeutvinning og god isolasjon. Du finner både et boutiquehotell og et sosialt morsomt vandrerhjem i denne bygningen.

The Swanky Mint Hostel - Zagreb, Kroatia

Når du er i Kroatia, bør du bo på Swanky Mint Hostel. Vandrerhjemmet er det mest prisbelønte vandrerhjemmet i Kroatia, og er et perfekt sted for designjegere. Industriell design er tatt til et nytt nivå og faller inn i historien da bygningen var en renseri og tekstilfabrikk på 1800-tallet.

The Fair and Square Hostel - Beograd, Serbia

Dette er en av de mest populære stedene du kan bo på under ditt opphold i Beograd. Hagen til vandrerhjemmet inviterer deg til den perfekte BBQ om sommeren og har en kul og avslappet atmosfære.

Lavendel Circus - Budapest, Ungarn

"Bilder sier mer enn tusen ord" og for Lavendel Circus er dette en sant. Rommene er individuelt innredet med håndtegninger og stemningen er fantastisk. Området er en av de hyggeligste stedene i Budapest.

Hostel Old Plovdiv – Plovdiv, Bulgaria

I en vakker eldre bygning finner du dette vandrerhjemmet, som du mest sannsynlig vil beskrive som et boutique bed & breakfast hotell. Du vil befinne deg kun en kort spasertur fra hovedattraksjonene, og vil kunne oppleve gamlebyen i Plovdiv.

Celica Art Hostel - Ljubljana, Slovenia

Velkommen til et tidligere fengsel og ditt sted å bo i Ljubljana. Det tok mer enn et tiår for en vedvarende gruppe kunstnere å overbevise myndighetene om å ta i bruk det tidligere fengselet. I dag er det et veldig interessant sted å bo, og over 80 kunstnere fra hele verden har vært med på å konvertere fengselet til Celica Art Hostel.

The Nomad - Sevilla, Spania

Velkommen til det miljøvennlige The Nomad i Sevilla. Du finner ingen TV i The Nomad, men det er rikelig med plass til å slappe av og komme i kontakt med andre reisende. Bruk takterrassen og sørg for å sjekke ut de sosiale arrangementene som skjer her.

Surfing Etxea - San Sebastian, Spania

Vandrerhjemmet ligger sentralt og rett ved siden av stranden. Uansett om du kommer til San Sebastian som et stopp på reisen din til El Camino, for å surfe eller bare for å slappe av er dette stedet å være. Atmosfæren er vennlig og omgivelsene er komfortable.

Slow City Hostel - Pontevedra, Spania

Bare 100 meter fra den portugisiske ruten til Camion finner du dette 100 år gamle familiehuset, som er restaurert i tråd med det opprinnelige utseende fra 20-tallet.

Secret Garden Lisboa - Lisboa, Portugal

Vandrerhjemmet ligger midt i det trendy nabolaget i Lisboa. Stilen er moderne, men med en touch av det typiske portugisiske design. Nyt solen på terrassen og møt andre reisende og utfordre dem til et 8-ballspill.

Selina Porto – Porto, Portugal

Bare noen skritt fra Selina Porto finner du restauranter, barer og sentrum. Når du kommer inn på vandrerhjemmet blir du møtt av mattrucken som serverer lunsj, eller hvis du kommer om kvelden, vil DJ’en spille de kuleste beats. Velkommen til et sted med en ekte backpacker-følelse.