EN KUL OG KLIMAVENNLIG MÅTE Å REISE PÅ

Reis som en lokal - stopp hvor du har lyst - ta deg god tid - gjør reisen til et stort eventyr - vær klimavennlig!

En togreise åpner dørene opp til de store landskapene. Du reiser gjennom det dypeste indre, gjennom de vakreste omgivelser og natur du kan forestille deg, hele veien gjennom hjertet av Europa. Så det handler om å utnytte mulighetene du har til å stoppe underveis. Det fantastiske med et interrail er at det er du som er kapteinen på – det er du som bestemmer når og hvor du skal stoppe. Vi anbefaler at du hopper av toget på minst ett sted som du ikke har planlagt på forhånd. Snus rundt og vær nysgjerrig. Miks natur med kultur, det travle byliv med det tilbaketrukne landsbyliv, det langsomme med det hurtige.

En togreise er en langsom reise. Det finnes riktig nok lyntog, men sammenlignet med fly, som vi alle er vant med i dag, så er tog langsomme. Du får med andre ord tid til å bytte ut din travle hverdag med et mer flytende liv. Du får anledning til å senke skuldrene og gire ned.

Reis som en lokal - møt mennesker. Kom i møte med mennesker du ellers aldri ville ha blitt kjent med, det være seg om bord på toget eller på destinasjonene. Vær åpen og oppsøk folk. Jo mer du byr på deg selv og er imøtekommende, jo flere invitasjoner til vil du få – til lunsj, middag hjemme hos lokale, til en drink, en gratis guidet tur. Finn et sete ved siden av en av de lokale, selv om de kanskje bare skal sitte på toget i noen få stopp, og start en samtale. Vi vet av erfaring at det vi ofte husker best fra en reise, uansett hvor den er til, er menneskene vi møtte og de nye relasjonene vi dannet underveis.

Gjør reisen ombord på toget til et stort eventyr, med alle lydene, bevegelsene og inntrykkene. Du har masse av tid. Tid til å absorbere landskapet, fargene, lyset og livet som passerer utenfor togvinduet. Du har tid til å møte andre mennesker om bord på toget, dele historier, diskutere, få nye venner. Beveg deg rundt på toget, finn nye plasser å sitte på. Hopp av når toget stopper. Lag deg den perfekte spillelisten som passer til togets rytmiske rummel.

Interrail er klimavennlig. På lik linje med buss, så er togreiser i det minste en bæredyktig måte å reise på. Ditt avtrykk på miljøet er lite. Når du kommer frem til dine utvalgte destinasjoner underveis kan du også velge andre transportmidler for å komme deg rundt. Hva med å leie en sykkel? Det gir deg frihet, lar deg komme tettere på lokalbefolkningen, og du kan stoppe når som helst og hvor som helst.